Tekenmotoren aan!

De kick-off van Leergang4 op T-mobile  is al weer een feit! ochtend en middag sessies voor les 1 kwamen nu voor 1 keer bij elkaar voor een uurtje instructie en mooie kadootjes.
tekenmotor
Dit is alweer de 4de leergang bij T-mobile. Dat houdt in dat we nu bijna 100 mensen hebben getraind en dat iedereen binnen T-mobile inmiddels wel weet dat er wordt getekend op muren… Maar waarom?
Vorig jaar Februari Zijn we op C4 gestart met een experiment. Een Mobiel Teken Laboratorium. Dit initiatief ontstond vanuit een behoefte die lag bij het toenmalige Digital Services (Nu Digital Consumer) om de tekstuele focus meer in balans te brengen met het gebruik van beeld. Kenny Darmadji (T-mobile) en Dennis Luijer (Visually yours), allebei Delftse ingenieurs, kwamen bij elkaar en hebben een stuk ruimte op C4 geclaimd en omgehackt naar een visuele werk ruimte.
Het begon dus allemaal vanuit het inspireren en leren kennen van een meer visuele manier van werken. Dit experiment heeft geleid tot een eerste poging om een groep collega’s uit te dagen om te gaan tekenen. De eerste leergang was dan ook een complex geheel van 8 lessen, waar we zijn gestart met 18 man en eindigde met 6. De manier waarop we bezig waren om mensen aan het tekenen te krijgen wat gewoon te moeilijk. Na een grondige (visuele) evaluatie zijn we tot de huidige vorm van de cursus gekomen.
3 lessen van 3 uur met huiswerk er tussen.
Wat we behandelen stimuleert de wil om te tekenen, omdat het een professionele meerwaarde heeft maar tegelijkertijd ook een leuke vorm van verkennen e n delen is.
In de tweede les gaan we in op het vinden van het verhaal dat je zou willen delen met je collega’s. Een plan, een roadmap, een team barriere die moet worden geslecht of misschien wel een klant perspectief. De les zit vooral in het delen van je verhaal en het uitdagen van wat je tot nu toe hebt staan door andere ogen. In de laaste les gaan we dan met de aantekeningen aan de slag om een goede verwerking te maken van de wat er speelt in de realiteit van de deelnemers. Duidelijke meeslepende praatplaten die de deelnemers helpen om hun verhaal op een visuele manier te delen.
Waar we mee proberen te eindigen is een gevoel waar de deelnemers meemaken wat ze kunnen en hoe ze het tekenen kunnen inzetten in hun dagelijkse werkzaamheden. Het grootste compliment op deze leergang is dat het mensen aanzet om te WILLEN tekenen. Daar gaan we elke leergang weer mee verder.